Boşnak böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 4 yumurta
    • 200 gram Kıyma
    • 5 adet yufka
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 bardak su
    • ½ bardak sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıprendeleyin.Kıymayı 1 çorba kaşığı yağ ile hafif rengi değişene kadar kavurun.Patatesleride ilave edip tuz ve karabiberi serpin.

      Yumurtaları kırıp çırpın.İçine bir bardak su ve yarım su bardağı yağı ilave edip tekrar çırpın.

      1 adet yufka içine beşte bir harçtan koyup uzunca rulo yapıp gül şeklini verin.Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp ilk yufkanın etrafına dolayın.Yumurtalı karışımı böreklerin üzerine gezdirin.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.