Boşnak böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Boşnak böreği
-
Malzemeler
- 1 kg patates
- 4 yumurta
- 200 gram Kıyma
- 5 adet yufka
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak su
- ½ bardak sıvıyağ
-
Yapılışı
-
Patatesleri haşlayıprendeleyin.Kıymayı 1 çorba kaşığı yağ ile hafif rengi değişene kadar kavurun.Patatesleride ilave edip tuz ve karabiberi serpin.
Yumurtaları kırıp çırpın.İçine bir bardak su ve yarım su bardağı yağı ilave edip tekrar çırpın.
1 adet yufka içine beşte bir harçtan koyup uzunca rulo yapıp gül şeklini verin.Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp ilk yufkanın etrafına dolayın.Yumurtalı karışımı böreklerin üzerine gezdirin.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-
Patatesleri haşlayıprendeleyin.Kıymayı 1 çorba kaşığı yağ ile hafif rengi değişene kadar kavurun.Patatesleride ilave edip tuz ve karabiberi serpin.