Ayşe fasülye bastı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg taze fasülye
    • 1-2 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 400 gram Kemiksiz kuzu eti
    • 2-3 adet domates
    • Tuz ve karabiber
    • 4-5 adet sivri biber
    • ¼ demet maydanoz
    • 2 çorba kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Tereyağını tencerede eritin.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun ve kavurun.Yemeklik doğranmış soğan ve iki parçaya bölünmüş taze fasülyeleride ileve edip kavurun.

      Bir kaç dakika sonra ılık su da ekleyip tuzunu ilave edin.Pişmesine yakın yemeklik doğranmış domatesleri dilimlenmiş sivribiberleri karabiber ve ılık suda ezilmiş salçayı ekleyin.

      Kapağını kapatığ altını kısın.Pişince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edin.