Elbasan tava tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kemiksiz kuzu eti
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 adet yumurta
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Kuzu etini biftek irliğinde kesip yağı bir tavada kızdırın.Etleri arkalı önlü kızartın.Renkleri değiştiğinde kıyılmış soğanı ilave edin.

      Kavurun ve ılık su ile kapağını kapatığ bir süre pişirin.
      Bir fırın kabına dizin.Başka bir tencerede un ve yoğurdu karıştırın.Etlerden çıkan kemiklerle et suyu hazırlayın.Bu suyu un ve yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın.Ağır ateşte 10 dakika kaynatmadan pişirin.

      Yumurta sarılarını bir tabakta çırpın.Azar azar yoğurtlu karışıma ilave edin.Sosu alıp etlerin üzerine dökün.Fırına sürüp üzeri kızarıncaya kadar bekletin.Servis yapın.