Kapalı çıtır tart tarifi
  • Malzemeler

    • 400 grm. Un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 adet yumurta
    • 200 gram Margarin
    • Sek beyaz şarap
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • Kayısı marmelatı
    • Şker
    • 2 golden elma
    • 8 adet kakaolu bisküvi
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 3 çorba kaşığı kuru üzüm
    • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Unu vanilya ve bir çimdik tuzu kabartma tozunu karıştırın.Küp küp kestiğiniz margarini üstüne serpiştrin.2 yumurta sarısı toz şeker ve iki yumurta kabuğu dolusu sek beyaz şarapla birlikte yoğurup hamur haline getirin.
      20 dakika dinlendirin.Bu sürenin sonuda iki parçaya bölün.Hamurun ilk yarısını 30 cm. çapında açın.Bir tart kalıbına yerleştirin.Taşan kenarları kalıptan sarkıtın.Hamurun üzerine kayısı marmelatı serpiştirin.5 adet kakaolu bisküviyi ufalayın.Marmelatın üstüne serpiştirin.Soyulup dilimlenmiş elmaları üstüne dizin.Suyo konup yumuşatılmış üzümü ve dolmalık fıstığı serpiştirin.

      Kalan bisküvileride ufalayıp kakao ve limon kabuğu ile karıştırıp serpin.Üzerine ikinci hamuru açıp yayın.Kenarlarını kıvırın.Artan hamurlar varsa şekiller vererek süs yapın.180 derecede üstü kızarana dek pişirin.