Fıstıklı burma kadayıf Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fıstıklı burma kadayıf
-
Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1 çay b. sıvıyağ
- File fındık
- Şerbeti için
- 5 su b. tozşeker
- 3.5 su b. su
- 1 dilim limon
- Üzeri için
- Toz yeşil fıstık
-
Yapılışı
-
Kadayıfı lif lif açtıktan sınta tezgehe bir parça alın. İçine file fındıktan koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde sararak alın. Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın. Tepsi dolunca üzerine bir boy küçük tepsiyi kapatın. Üzerine ağırlık koyarak bir süre oturması için bekleyin.
Bu arada şerbetini hazırlayın. Nar gibi kızaran kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökerek şerbetini çekene kadar bekleyin. Toz yeşil fıstıkla süsleyerek servis edin.
-
Kadayıfı lif lif açtıktan sınta tezgehe bir parça alın. İçine file fındıktan koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde sararak alın. Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın. Tepsi dolunca üzerine bir boy küçük tepsiyi kapatın. Üzerine ağırlık koyarak bir süre oturması için bekleyin.