Sarmısaklı Kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 3 orta boy kabak
    • 5 diş sarımsak
    • 2 büyük domates veya yarım fincan domates salçası
    • Yarım bardak zeytinyağı veya bitkisel yağ
    • Bir dilim beyaz peynir
    • Birkaç sap maydanoz
    • Tuz
    • 3 bardak sıcak su
  • Yapılışı

    1. Kabakları kazıyın. Arzuya göre halka biçiminde veya dört köşe parçalar halinde doğrayın.

      Bir tencerede yağı kızdırın, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün.

      Sonra sarımsak dişlerini bütün olarak katın. Kabağı ve tuzu da koyup hepsini bir- iki dakika kadar karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin ağzını kapayın.

      Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin. Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin.

      Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla servis yapın.