Parmak köfteli kebab tarifi
  • Malzemeler

    • Pidesi için
    • 3 su b. un
    • yarım paket yaşmaya
    • 1 su b. yoğurt suyu
    • 1 tatlı k. tuz
    • Alabildiği kadar ılık su
    • Köftesi için
    • 300 gram kıyma
    • 1 yumurta
    • 1 soğan
    • 1 tutam maydanoz
    • Galeta unu
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Üzeri için
    • 1 kase yoğurt
    • 3 domates
    • 3 biber
    • Sosu için
    • 2 çorba k. biber püresi
    • 1 çorba k. domates salçası
    • Zeytinyağı
    • Kekik
    • Tuz
    • Su
  • Yapılışı

    1. Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun. Kıvamını galeta unu ile ayarlayın. Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin.

      Pidesi için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak mayayı içine alın. Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın. Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın. Tavada iki taraflı pişirin.

      Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun. Pideleri doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin. En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.