Lezzet-i Memnu- Ayşe tüter Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Lezzet-i Memnu- Ayşe tüter
-
Malzemeler
- 3 Yumurta ( Yastık )
- 1 Su bardağı Zeytinyağı ( Deniz )
- 1 paket kabartma tozu ( Katya),
- 3 çorba kaşığı yoğurt ( Yatak )
- 1 çay bardağı badem ( Behlül )
- 1 çay bardağı bitter çikolata ( Bihter )
- 1 Nar ( Nihal )
- 1 Çay Bardağı ceviz ( Cemile )
- 1 su bardağı şeker ( Şaheste )
- 2 çorba susam ( Süleyman Efendi )
- 1 Ayva ( Adnan Bey )
- 1 armut ( Ahsen Hanım )
- 1 çay baradağı fındık ( Firdevs Hanım ) Un,
- 1 çay bardağı pekmez ( Peyker )
-
Yapılışı
-
Yağ, yoğurt, yumurta,un ,kabartma tozuyla ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. Hamuru 10 dk. dinlendirin.
Başka bir kapta ayvayı, armudu rendeleyin. İçine şeker, badem, fındık, bitter çikolatayı koyup karıştırın. Dinlenmekte olan hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız hamura bu hamurun yarısını yayın.
Rulo şeklinde sarın, diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Ilındıktan sonra dilim dilim kesin. Servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri serpin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Şeker yerine pekmez de kullanılır.
-
Yağ, yoğurt, yumurta,un ,kabartma tozuyla ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. Hamuru 10 dk. dinlendirin.