Çamlica çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 havuç
    • 1 patates
    • 1 çay b. haşlanmış bezelye
    • 1 kase mantar
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 çorba k. tel şehriye
    • 1 limon
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 tutam maydanoz
    • mısır özü yağı
    • etsuyu
    • tuz
    • su
  • Yapılışı

    1. Havucu ve patatesi soyun. Küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, kıymayı ilave edin kavurun.
      Ardından havucu, patatesi ve bezelyeyi ilave edin.
      Hepsini karıştırdıktan sonra et suyunu koyun. Suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.Kaynayınca şehriyeyi ilave edip,kısık ateşte pişirin.

      Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini ekleyin.Karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve altını kapatın.
      Üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.