Kepekli vişneli tart tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı kepekli un
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • Kreması için
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yumurta sarısı
    • 4 çorba kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • yarım kilo vişne
  • Yapılışı

    1. Hamur için un, yoğurt, tereyağ, yumurta ve şeker karıştırılarak yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar silikon kalıplara ya da fırın kabına kenarları biraz yükseltilerek yerleştirilir ve fırına verilir.
      Bu arada kreması için yumurta sarıları, şeker, un, süt karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ocaktan alındıktan sonra tereyağ ve vanilya ilave edilir.
      Vişneler çok az şeker ilave edilerek biraz pişirilir. İstenirse vişnelerin suyunun koyulaşması için biraz nişasta eklenebilir.
      Tart hamurlarının içine hazırladığımız krema konulup üzerlerine vişneler yerleştirilerek servis edilir.

      Afiyet Olsun

      Elif korkmazel