Rosto köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram dana kıyma
    • 2 soğan
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 3 yumurta (2 tanesi köfte malzemesine , 1 yumurta akı köfte hamuruna 1 yumurta sarısı üste sürülecek)
    • 1 haşlanmış havuç
    • 1 su bardağı iç bezelye
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
  • Yapılışı

    1. Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.

      Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır. Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.

      Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında sıcaklık önce üstten verilir.

      (Çatlamaması için) Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.

      Not:. Rulonun içine patates püresi de konabilir.