Kıymalı kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kabak
    • 100 gram kıyma
    • 2 adet domates (yada salça)
    • 2 orta boy soğan
    • 2- 3 adet yeşil biber
    • 1 kaşık margarin veya 2 kaşık sıvı yağ
    • Yarım demet dere out
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kabaklar yıkanıp kabukları kazınır. Tekrar yıkanıp boydan boya dört parçaya ardındn da kuşbaşı doğranır. Kıymaya yağ, ince doğranmış soğan, biber ilave edilerek hafifçe kavurulur. Kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenerek bir iki kere karıştırılır. Ardındn bu karışıma kabaklar koyularak iyice karıştırılır. 2- 3 su bardağı su ilave edilerek kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak üzerine ince kıyılmış dere out serpilip servis yapılır.