Çinekop ızgara tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg Çinekop balığı
    • 1 adet limon
    • Yarım fincan sıvıyağ
    • 1 adet soğan
    • Tuz, karabiber, maydanoz
  • Yapılışı

    1. Balıkları yıkayıp suyunu süzdürünüz. Tuzlayıp biberleyiniz. Bir fincan sıvıyağ döküp balıkları yağlayınız, ızgaraya diziniz, 10- 15 dakika altını üstünü pişiriniz. Maydanozu ince kıyınız. Soğanı piyaz sağanı gibi doğrayıp tuzla ovduktan sonra yıkayınız ve maydanozu katınız. Bir limonun suyunu da sıkıp, maydanoz ve soğan karışımına koyup hepsini karıştırınız. Balıklar pişince servise alıp bu sosla beraber servis yapınız.