Kakaolu pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet pandispanya(300 gr.)
    • 100 gram çikolata
    • 150 gram labne peyniri ve krema karışımı
    • 1 bardak nescafe
    • 2 yumurta akı
    • 3.5 çorba kaşığı toz şeker
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Yumurta aklarını bir kaba alın.Bunu içinde ılık su bulunan bir kaba oturtun.

      Yumurta aklarının içine bir çimdik tuz ve 1.5 çay kaşığı tuz atıp katı bir kar haline getirin.
      Benmariden çıkartın.Başka bir yerde krema ve labne peynirini 2 çorba kaşığı toz şeker koyun.Krema kıvamına gelene dek çırpın.Son olarak yumurta aklarının içine katın.

      Pandispanyanın ilk katını neskafe ile ıslatın.Üzerine krema sürün.İri rendelenmiş çikolata serpiştirin.Tüm katları bu şekilde hazırlayıp son katıda kapatıp krema ile pastanın üzerini sıvayın.İnce rendelenmiş çikolata serpin.Buzdolabında 3 saat dinlendirin.Dilimleyerek servis yapın.