Şeftalili tart tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo un
    • 250 gram margarin veya tereyağı
    • 4 yumurta
    • 50 gram çekilmiş badem
    • 300 gram pudra şekeri
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • Tuz
    • 3 çorba kaşığı kayısı marmelatı
    • Şeftali konservesi
    • 1 çay bardağı krem şanti
  • Yapılışı

    1. Un tuz ve kabartma tozu karıştırın.Küp küp kesilmiş yağ ve pudra şekerini de ilave edin.2 yumurtanın sarısı ve çekilmiş bademle birlikte çabucak yoğurarak sert bir hamur elde edin.

      Yağlanmış bir tart kalıbına parmaklarınızla bastırarak yerleştirin.Kenarından artan kısımları kesin.Birkaç yerine çatal batırın.

      Kal-ıbı önceden ısıtılmış fırına sürerek pembeleşene dek pişirin.Üzerine kayısı marmelatı sürün.4 yarım şeftaliyi yerleştrin.Kenarlarına krem şanti sürüp servis yapın.