Özgür şef Tantuni yemek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Özgür şef Tantuni yemek
-
Malzemeler
- Kuzu kuşbaşı 500 gr
- Sıvı yağ 2 kaşık
- Tereyağ 1 kaşık
- Domates 2 adet
- Soğan 1 yeşıl
- Toz kırmızı biber 1 kaşık
-
Yapılışı
- Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, az yağda kavurun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Lavas ekmeklerinin içine koyarak servis yapın.