Portakallı kek çikolata soslu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Portakallı kek çikolata soslu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı portakal kabuğu rendesi
    • 2 su bardağı un
    • 125 gram Sana Yağı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Derin bir kabın icine once yumurtaları kırıp tazeliğini kontrol edin. Daha sonra içine oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana?yı ve pudra şekerini ilave edip, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

      Bir süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek kek harcına ilave edin. En son olarak portakal kabuğu rendesini harca ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

      Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, önceden 185 °C'de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Kek pişirken bain-marie usulü Sana?yı, pudra şekerini, kakaoyu ve sütü karıştırarak eritip, sos kıvamına gelinceye kadar yavaşça karıştırarak pişirin.

      Pişen keki kek kalıbına 5 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olan çikolata sosunu kekin yanında servis edin.