Yalancı Mantı Makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram kıyma
    • 3 adet kuru soğan
    • 4 diş sarımsak
    • Aldığı kadar karabiber
    • 1 paket mantı makarna
    • 5 çay kaşığı kırmızı biber
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Aldığı kadar tuz
    • 20 gram kimyon
    • 3 adet domates
    • 2 su bardağı yoğurt
    • Püf Noktası: Kıyma yerine, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
  • Yapılışı

    1. Soğanları ince ince doğrayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları biraz tuz ile ezin. Ezilmiş sarımsakları yoğurda katıp iyice karıştırın.
      Bir tencerede bir kaşık Sana yağını eritin. Soğanı ekleyip hafif öldürün. Soğanlar diriliğini kaybedince kıymayı katıp birkaç kez çevirin.

      Kıymalar suyunu bırakıp çekince domatesleri, salçayı ilave edin. Arada bir karıştırarak 25 dk pişirin. Bu süre sonunda kimyon, tuz ve taze çekilmiş karabiberi katıp karıştırın. Tencerenin altını iyice kısın. Büyük bir tencereye 10 bardak su koyup suyu kaynatın.
      Su kaynayınca bir kaşık zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnaları katıp 8-10 dk haşlayın. Makarnalar pişince kevgire alıp süzün. Tencerede 3 kaşık Sana yağını eritin. Yağ eriyince makarnaları katıp karıştırın. Küçük bir tencerede bir kaşık Sana yağını kızdırıp kırmızı biberi katın.

      Servis tabağına makarnayı yerleştirin. Sıcak sosunu üzerine koyun. Sarımsaklı yoğurdu makarnaların ve kıymanın üzerine dökün. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirerek servis edin.