Açma tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım pakete yakın un
    • 1 paket yaş maya
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı mahlep
    • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
    • 1 büyük çay bardağı ılık süt
    • Yarım çay bardağı sıcak su
    • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
    • Yeteri kadar çörek otu
  • Yapılışı

    1. Unun ortasını havuz biçiminde açın.Maya ve diğer malzemeleri koyup hamur yapın.İyice birbirine yedirin.Gerekirse un ilave edin.Hamuru top halinde yarım saat bekletin. Yağlanmış fırın tepsisine hamurdan parçalar koparıp mermer zeminde yuvarlayın. Uçlarını birbirine bağlayın.Yarım saat tepsi içinde bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.160 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.