Meksika Usülü Patates tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet orta büyüklükte patates
    • 8 adet yağsız sığır eti
    • 1 tabak iyice kıyılmış brokoli çiçekleri
    • 1 bardak su
    • 1 tabak yağsız parçalarına ayrılmış peynir
    • ½ bardak yağsız ekşi krema
    • ½ çay kaşığı tuz
    • ¼ çay kaşığı karabiber
    • 2 adet doğranmış taze soğan
  • Yapılışı

    1. Çifte kavrulmuş patateslerin lezzetini düşünün. Yeşil bir salatayla süsleyerek servis ettiğiniz bu enfes tada hayır diyemeyeceğinizden eminiz.

      4 kişilik bu tarifin hazırlama süresi yaklaşık 30 dakikadır.

      Patateslerin ortasını bir çatal yardımıyla delin. Mikrodalga fırına koyun ve bir ya da iki kez çevirerek %50 ayarda patatesler yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin(Mikrodalga fırında patates ayarınız varsa onu da kullanabilirsiniz.)

      Aynı zamanda, eti büyük bir tavada ota ateşte yaklaşık 3 dakika çevirerek hazırlayın. Büyük bir tabağa aktarın. Ateşe yüksek dereceye getirin, brokoli ve suyu tavaya koyun, kapağını kapatın ve brokoliler yumuşayana kadar yaklaşık 4 ile 5 dakika pişirin. Brokolinin suyunu boşalttıktan sonra ete ekleyin.

      Pişmiş patateslerin 3?ünün ortalarını dikkatlice ayırın; başka bir kullanım için saklayın.

      Patates içlerini orta büyüklükte bir kaba koyun. İçleri alınmış patatesleri küçük bir pişirme tenceresine yerleştirin. ½ tabak peynir, ekşi krema, tuz ve karabiberi patates içlerine ekleyin ve bir çatalla ezin. Taze soğan ve patates karışımını brokoli ve ete ekleyin ve karıştırın.

      Patates karışımını içleri alınmış patateslerin içine koyun ve üstüne kalan peyniri serpin.

      Mikrodalga fırında yüksek derecede peynir eriyene kadar, yaklaşık 2 ile 4 derecede pişirin.