Terbiyeli tavuk (Güveçte) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Terbiyeli tavuk (Güveçte)
-
Malzemeler
- 1400 gram tavuk
- 50 gram margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 defne yaprağı
- 1 sap kereviz
- 1 baş soğan
- 2 adet yumurta
- 1 körpe havuç
- 1 adet limon
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- Yarım litre kadar tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
Tavuk yıkanıp temizlenip parçalara ayrılır.Bir güveçte margarin yarısı zeytinyağı kızdırılır.
Tavuk parçaları burada nar gibi kızartılır.
Kaşıkla karıştırırken un ilave edlir.Bir fincan sıcak su katıp 2 dk. daha karıştırılıp tavuk suyun tamamı atılır.Baharatlar eklenir.
Bir tülbent içine rendelenmiş soğan havuç kereviz maydanoz kekik defne yaprağı güvece atılıp kapak kapatılır.
Tavuklar pişince güveç kapağı açılır.Tülbente sarılı kokulu bitkiler atılır.Yumurta yarım limon suyu ile çırpılıp güveçteki sudan azar alıp ılıştırılıp karıştırılarak güvece ilave edilir.Güveç ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
-
Tavuk yıkanıp temizlenip parçalara ayrılır.Bir güveçte margarin yarısı zeytinyağı kızdırılır.