Ispanaklı tavuk(Güveçte) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı tavuk(Güveçte) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk
    • 140 gram margarin
    • 600 gram ıspanak
    • 1 baş soğan
    • 1 havuç
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı kişniş
    • Yeteri kadar kırmızı biber karabiber tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk temizlendikten sonra bol suda yıkanır.Havuç ve soğanla birlikte tencerede 2 lt. su ile hafif ateşte haşlanır.

      Ispanaklar köklerinden ve kötü yapraklarından ayrılıp iyice yıkanır.İri iri doğranır.

      Haşlanan tavuk iri parçalara ayrılır.
      Bir güveçte eritilen margarinle havanda dövülmüş kişnişli sarımsak tuz ve biber ile tavuk parçaları harmanlanıp nar gibi kızartılır.

      Kızarınca yarım bardak tavuk suyu ve doğranmış ıspanak ilave edilir.Güvecin kapağı kapatılıp 15-20 dk. daha orta ateşte pişirilir.Sonra servis tabağına aktarılıp servis edilir.