Çerkez tavuğu tarifi
  • Malzemeler

    • 1500 gram iri tavuk
    • 14 bardak su
    • 1 baş soğan
    • 1 adet havuç
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • Sos için
    • Ceviz içi
    • 1 büyük soğan
    • 3 dilim bayat ekmek
    • 3 1/4 tavuk suyu
    • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk tüyleri temizlendikten sonra tütsülenir. Bol su da yıkanıp içinde su soğan havuç maydanoz bulunan büyük bir tencereye konur.

      Su ısınırken oluşan köpükler kevgirle alınır.Sonra tencerenin kağağı örtülüp tavuk 2 saat hafif ateşte haşlanır.Soğumaya bırakılır.


      Sos için cevizler havanda dövülür.Bayat ekmek dilimleri suda ıslatılıp sıkılıp suyu süzülür.

      Ekmek dilimleri cevizler rendelenmiş sağon bir kap içinde baharatlarla harmanlanıp iki defa kıyma makinasından geçirilir.

      Bu işlem sırasında cevizin yağı çıkar.Bu yağdan yarım bardak alınır.Sonra kaşıkla karıştırarak 3 1/4 tavuk suyu içine katılır.

      Diğer yandan soğumuş tavuk parçalara bölünür.Çok ufak olmalıdır.Sonra sosus yarısı ile karıştırılır.Tabağa yerleştirilip kalan sosda dökülür.Çerkez tavuğu servise hazırdır.