Peynirli kroket tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram herhangi bir peynir
    • 50 gram margarin veya sade yağ
    • 3.5 çorba kaşığı un
    • 1 beyaz mantar
    • 3 adet yumurta
    • Yeteri kadar zeytinyağı
    • Yarım bardak kurutulmuş ekmek tozu
    • 1 tutam ceviz-i bevva
    • Bir tutam karabiber
    • Yeteri kadar tuz
    • Yarım litre süt
    • 50 gram kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Peynir tavla zarı büyüklüğünde doğranır.Mantar yıkanıp kesilir.

      Süt unun yarısı yağ karabiber cevizi bevva ve tuz ilavesi ile bir beşamel sos hazırlanır.

      Bu sos ocaktan alınıp hızlı hızlı karıştırılırjen içine rendelenmiş peynir mantar doğranmış peynir ve en son bir yumurta kırılır.

      İyice karıştırılıp zeytinyağı ile yağlanmış mermer üstüne yayılır.Spatula ile bir parmak kalınlığında olmalıdır.

      Karışım ılıkken biçimlere göre kesilir.Soğuması için bırakılır.

      Servisden 10 dk. önce sırasıyla una çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bulanıp yağda kızartılır.Sıcak sıcak servis yapılır.