Soslu Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo yağsız kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet yumurta
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yeteri kadar tuz
    • 75 gram kaşar peyniri rendesi
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • Sos için
    • 2 adet maydanoz
    • 2-3 adet sivri biber
    • 250 gram mantar
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 fincan su
    • Kırmızı pul biber
  • Yapılışı

    1. Köfte hazırlanışı; Derince bir kaba kıyma, ince doğranmış veya rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış bayat ekmek içi, yumurta, zeytinyağı ince dövülmüş sarımsak, kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber, kekik koyup iyice yoğurun.

      Yağlanmış fırın tepsisine elle bastıra bastıra 1 cm kalınlığında yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.


      Sosun Hazırlanışı; Sıvı yağ derince bir tavaya konur.Yağ ısınınca ince doğranmış mantarlar ve yeşil biberler sote edilir.

      Sonra küçük küçük doğranmış domates, tuz, kırmızı biber, koyulur. Suyla 10 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp köfteyle beraber servis yapılır.