Izgara köfte  tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram koyun kıyması
    • 1 baş büyük soğan
    • 2 yumurta
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Soğan ince doğranıp üzerine yeteri kadar tuz eklenir.10 dk. bekletilip ovulup suyu çıkarılır.

      İki defa çekilmiş orta yağlı kıymaya iki yumurta ve çıkarılan soğan suyu katılır.İyice yoğrulup ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.

      Avuç içinde yuvarlanıp hafif bastırlıp parmak kalınlığında yasılaştırılır.

      Köftelerin her iki yanı zeytinyağına bandırılıp tel ızgara yerleştirlir.

      Ateşin kuvvetli ama alevli olması gerekir.Tel ızgara ateşten 3-4 parmak yukarda olmalıdır.Önceden zeytinyağı ile yağlanmalıdır.

      Köftelerin her biryanı kızarınca çevrilip diğer yanı pişirlir.4-6 dk. pişirince servise alınıp sıcak yenir.