Sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 8 bardak süt
    • 1 1/4 su bardağı tozşeker
    • 1 kahve fincanı kırıkpirinç
    • 1/4 kahve fincanı pirinç unu
    • 1/4 kahve fincanı nişasta
    • 2.5 bardak su
    • 1 kahve kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinç ayıklanır ve bir kahve fincanına tepeleme doldurulur.Yıkanır ve suyu süzülür.

      1.5 bardak suyla birlikte bir tencerede orta ateşte iyice pirinçler haşlanır.

      Daha sonra 8 bardak sütün içine katılır.Pişirilirken bir taraftan 1/4 kahve fşncanı pirin unuyla ve nişasta ile karıştırılır.Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılıp 3/4 bardak su azar azar katılır.Sulu bulamaç kaynamakta olan süte azar azar karıştırılır.10 dk. daha pişirlip tozşeker atılır.Düğün çorbası kıvamında pişirilir.

      Sonra tencere ateşten alınır.Kaselerde soğumaya bırakılır.

      Sütlaç soğuyunca üzerlerine tarçın serpilir.