Sebzeli dana haşlaması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sebzeli dana haşlaması tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram dana eti
    • 25 gram margarin
    • 4 adet patates
    • 2 adet havuç
    • 1 sap kereviz
    • 1 demet maydanoz
    • 1 soğan
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • Yeteri kadat et suyu
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Maydanoz bir sap kereviz iyice temizlenip yıkanıp keslir.

      Havuçlar soğanla birlikte rendelenir.Kabukları soyulmuş patatesler tavla zarı büyüklüğünde parçalar halinde doğranır.

      Bir tencereye margarin zeytinyağı konur.Orta ateşe oturtulur.Yağ ısınınca sebzeler bir kaşık et suyunda eritilmiş domates salçası konur.

      Tuzlanıp biberlenince üstünü örtecek kadar et suyu katılır.

      Kabın ağzı yarım örtülür içindekiler hafif ateşte pişirilir.

      Diğer bir tarafta et üstünü örtüp dört parmak geçecek kadar suda ateşte pişirilir.

      Et soğuyunca tencereden çıkarılıp dilimlenir.Salçalı sebzeler pişince et dilimleri içine atılır.Bir taşım kaynatılıp servis tabağına alınır.Sıcak servis edilir.