Limon Soslu Arpa Şehriye Pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Limon Soslu Arpa Şehriye Pilavı
-
Malzemeler
- 1 paket filiz arpa şehriye
- 30 gram tereyağı
- 300ml krema
- 2 adet limon
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- Taze fesleğen
- Taze çekilmiş karabiber
- Muskat
- Tuz
-
Yapılışı
-
Şehriyeyi tuzlu ve bol suda haşlanmaya bırakın. Limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
Tencereye tereyağını koyun; erimeye başlayınca krema, limon suyu ve karabiber ekleyip kısık ateşte birkaç dakika tutun ve ateşten alın.
Şehriyenin haşlama suyundan 250 ml. ayırıp süzün. Ayırdığınız suyu ve limon kabuklarını limonlu kremaya ekleyin. Bir taşım kaynatın ve süzdüğünüz şehriyeyi ilave edin. İyice karıştırıp servis tabağına alın.
Muskat, kaşar peyniri rendesi ve fesleğen yapraklarını serpiştirip servis yapın.
-
Şehriyeyi tuzlu ve bol suda haşlanmaya bırakın. Limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.