Fas Usulü İrmik tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket filiz irmik
    • 1 litre tavuk suyu
    • 300 gram tavuk göğsü
    • 1 adet limon
    • 180 gram çekirdeksiz üzüm
    • 60 gram tereyağı
    • Tarçın
    • Zerdeçal
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 30 gr. tereyağını tencereye koyun, eriyince tavukları ekleyip soteleyin. Zerdeçal ve tuz ile tatlandırın.
      Kalan tereyağını tencereye koyun. İrmiği ekleyip orta ateşte renkleri dönene kadar tahta kaşık ile çevirin. Kaynar tavuk suyunu ilave edin, tuz ile tatlandırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
      Limonun suyunu sıkın. Tarçını ilave edip çırpın. Tencereye üzüm, limonlu sos ve tavuk soteyi ilave edip 10 dakika daha pişirin. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.