Risottolu hindi biftek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Risottolu hindi biftek
-
Malzemeler
- 1 tabak Hindi Biftek
- 2 dal kekik (yapraklanmış)
- 2 çorba kaşığı portakal suyu
- 7 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gram pirinç
- 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
- 400 ml piliç suyu (kaynar)
- 200 gram krema
- 100 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 demet fesleğen (iri doğranmış)
- 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
- 2 adet orta boy kabak (halka doğranmış)
- 15 adet kuşkonmaz (haşlanmış)
- Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
-
Yapılışı
-
Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın. Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Pirinci ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dak. daha kavurun. Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın.
Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak. soteleyin.
Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3?er dak. pişirin. Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak. daha pişirin.
Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın.
-
Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın. Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.