Pizza hamurunun yapılışı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pizza hamurunun yapılışı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo un
    • 30 gram bira mayası
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Un elenerek hamur yoğurma mermerinin üstüne konur.Unun ortası çukur hale getirilip bira mayası serpiştirilir.

      Bir kaşık tuz ılık suda eritilip azar azar dökülerek hamur yoğrulur.

      Katılacak suyun miktarı genel de un cinsine göre değişeceği için azar azar suyun katılıp dozun yoğuran kişi tarafından ayarlanması gerekir.Genel olarak bir bardak su yeterlidir.

      Mermere ve ellere bulaşacak kadar yumuşak olmalıdır.Yeterli yumuşaklık olduktan sonrada yoğurulmaya devam edilir.

      Böylece hem yumuşaklığını korur hem de yapışmaz bir hale gelir.Top biçimine getirilip una bulanmış bir bıçakla ortasında artı şeklinde bir kesik atılır.

      Hamurun çabuk mayalanması için içi una bulanmış toprak bir tencereye yerleştirilip üzeri nemli bezle örtülüp ılık bir yerde bırakılır.Yaklaşık olarak 2 saat gereklidir.
      Daha çabuk olması gerekiyorsa daha sıcak bir yere konulur.

      Hamur kabarıp iki misli olmuşsa mayalanma işlemi bitmiştir.Kaptan çıkarıp una bulanmış hamur yoğurma mermerinde tekrar yoğurulur.

      Hamur tekrar eski büyüklüğüne gelecektir.Bu hamurun gerektiği gibi mayalandığının göstergesidir.