Karnabahar musakka tarifi
  • Malzemeler

    • 1 orta boy karnabahar
    • 4 çorba kaşığı margarin
    • 2 orta boy soğan
    • 250 gram kıyma
    • 3 su bardağı et suyu
    • 16 su bardağı su
    • 1 limonun suyu
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Soğanları kıyıp tencereye konup 5 dk. kavrulunca kıyma ilave edilir.Rengi dönünce üzerine et suyu dökün.Tuz serpip tencerenin kapağını örtüp hafif ateşte pişirin.

      Büyük bir tencerede suyu koyup bir limonnu suyu konur.Kaynayınca karnabaharın çiçekli kısmı atılır.

      5-6 dk. haşlanınca suyu süzülür.Küçük parçalara ayrılır.

      Kıymalı soğanlı harca ilave edilen çiçekler yumuşak hale gelinceye kadar pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.