Karnabahar musakka Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karnabahar musakka
-
Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 4 çorba kaşığı margarin
- 2 orta boy soğan
- 250 gram kıyma
- 3 su bardağı et suyu
- 16 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- Yeteri kadar tuz
-
Yapılışı
-
Soğanları kıyıp tencereye konup 5 dk. kavrulunca kıyma ilave edilir.Rengi dönünce üzerine et suyu dökün.Tuz serpip tencerenin kapağını örtüp hafif ateşte pişirin.
Büyük bir tencerede suyu koyup bir limonnu suyu konur.Kaynayınca karnabaharın çiçekli kısmı atılır.
5-6 dk. haşlanınca suyu süzülür.Küçük parçalara ayrılır.
Kıymalı soğanlı harca ilave edilen çiçekler yumuşak hale gelinceye kadar pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.
-
Soğanları kıyıp tencereye konup 5 dk. kavrulunca kıyma ilave edilir.Rengi dönünce üzerine et suyu dökün.Tuz serpip tencerenin kapağını örtüp hafif ateşte pişirin.