Ispanak yatağında tavuklu mantarlı yufkalı dilimler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanak yatağında tavuklu mantarlı yufkalı dilimler tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı (25 ml)
    • Yarım kilo mantar, dilimlenmiş
    • 1 küçük soğan, ince doğranmış
    • 6 diş sarımsak, kıyılmış
    • 3 yemek kaşığı doğranmış taze adaçayı
    • 1 / 4 çay kaşığı her tuz ve taze karabiber
    • 2 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü , doğranmış
    • 1 / 4 bardak , doğranmış taze maydanoz
    • 1 / 2 fincan ekşi krema
    • 2 adet büyük yumurta
    • Erimiş 1 / 4 su bardağı tereyağı
    • 3 adet yaprak yufka
    • Ispanak sos için
    • 2 yemek kaşığı kanola yağı
    • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
    • Tuz ve taze karabiber
    • Kuzu ıspanak
  • Yapılışı

    1. Büyük bir tavada terayağını eritin.Mantar, soğan, sarımsak, adaçayı, tuz ve biberi ekleyip 6 dakika karıştırarak pişirin.Mnatarlar küçülüp pişince küp küp kestiğiniz tavuk etlerinide ekleyin.Pişince ocağın altını kapatıp maydanozuda ekleyip karıştırın.

      Bir büyük kap içinde yumurtaları kırıp kremayı ekleyin.Çırpıp mantarlı karışıma ekleyin.

      3 adet yufkayı tek tek fırça ile tereyağlayıp üstüstüe yapıştırın.Sonra bütün tavuklu mantarlı harzı dökün.Güzelce boru şeklinde sarıp üzeri kızarana dek pişirin.

      Daha sonra dilimleyip ıspanaklı yaprakları yatak gibi yaydığınız tabak içinde servis edin.Afiyet olsun.