Mascarponeli geleneksel tiramisu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Mascarponeli geleneksel tiramisu
-
Malzemeler
- 3 yumurta sarısı
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket mascarpone peyniri
- ½ su bardağı likör
- 1 buçuk bardak ılık neskafe
- Yaklaşık 36 adet kedidili bisküvi
- Serpme için
- ½ su bardağı toz kakao
- ½ su bardağı şeker
- Süsleme için
- Çikolata sosu
- Vanilya sosu
- Meyveli sos
-
Yapılışı
-
2-3 dk. en yüksek devirde yumurtalar ve şekeri çırpın.Krema gibi olunca peyniri ilave edin.4-5 dk. yüksek devirde çırpın.
Tiramisu kabının altına az miktarda krema yayın.Maksat bisküvileri yapıştırmaktır.Bisküvileri nescafeli karışıma daldırıp kalıba dizin.Dilerseniz neskafeli karışıma likörde ilave edebilirsiniz.
En üste kremayı dökün.Bu şekilde krema ve bisküvi bitene kadar devam edin.Süsleme içinse kahve ve şekeri karıştırıp eleyerek üstünü kaplayın.Bir gece buzdolabında bekletin.Tart kalınından güzelce çıkarttığınıda donmuş olduğunu göreceksiniz.
Servis tabağına çikolata sosu ile bir çember çizin.İçine bu sefer vaniya sosu ile çember çizin.En içide meyveli sos ile çember çizin.Bir kürdan ile içten dışa doğru çizikler açarak şekillendirme yapın.Sonra tabağın ortasına tiramisu dilimi ve franbuaz meyvesi ile süslemenizi bitirin.Afiyet olsun.
-
2-3 dk. en yüksek devirde yumurtalar ve şekeri çırpın.Krema gibi olunca peyniri ilave edin.4-5 dk. yüksek devirde çırpın.