Pierogi (piruhi) (perohi) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pierogi (piruhi) (perohi)
-
Malzemeler
- Hamuru için
- 1 fiske tuz
- 2 bardaK un
- 1 yumurta
- Yarım bardak krema
- 1/4 bardak sıvı tereyağ
- İç harcı için
- 7-8 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- 1 kase rendelenmiş peynir
- Karabiber
-
Yapılışı
-
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur haline getiri.
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp kesip suda haşlayın.Sonra soğanları yemeklik kesip yağda öldürün.Patatesler soğan ve peynir rendesini güzelce karıştırıp karabiber ilave edin.
Hamuru yarım cm kalınlığında açıp bir bardak ile yuvarlak şekiller çıkarın.
Yuvarlak hamurlara patatesli püremizi koyun.Güzelce kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde kızarıncaya kadar pişirin.Dilerseniz kızartma ve haşlama şeklindede tüketebilirsiniz.
-
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur haline getiri.