Patatesli çıtır toplar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patatesli çıtır toplar
-
Malzemeler
- 10 adet patates, soyulmuş ve doğranmış
- 8 bardak su
- 1 paket tereyağı
- 4 su bardağı un
- 4 bütün yumurta + 4 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı patates gevreği
-
Yapılışı
-
Pişene kadar 4 bardak su da patatesleri haşlayın, sÜzÜn.
Ayrı bir kapta tereyağı eriyene kadar, tereyağı ve 4 su bardağı suyu kaynatın.
Sonra tereyağına, 4 su bardağı unu kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Hamur haline getirin.
Patatesleri püre haline getirin.Bir mikser içinde hamur ve patates püresini en yavaş devirde 5 dk. karıştırın.
4 tam yumurta ve 4 yumurta sarısnı yavaş yavaş dökün ve mikserin hızı 2. kademede olsun.5 dk. kadar yeterlidir.
Hız # 2 - 5 dakika karıştırın.
1 yemek kaşığı tuz ekleyin mikser hızı en yavaşta 5 dakika karıştırın.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar oluşturup patates gevreğine bulayın.
Bolca sıvıyağı kızdırın dilerseniz içine çelik süzgüyle daldırıp çıkartmak pratik olabilir.Altın sarısı halini alınca yağdan çıkarın.Afiyet olsun.
Bağlayıcı için gerekirse patates gevreği ekle
Porsiyon tots uygun büyüklükte, 1-2 dakika için 350 º 'de ya da altın-kahverengi oluncaya kadar bitkisel yağda kızartma patates gevreği ve rulo
-
Pişene kadar 4 bardak su da patatesleri haşlayın, sÜzÜn.