Çikolatalı toplar Truffe Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolatalı toplar Truffe tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram iyi kalite bitter çikolata
    • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
    • ½ su bardağı çilek reçel tercih
    • ½ su bardağı krema, oda sıcaklığında
    • Kaplama için
    • İyi kalitede kakao tozu
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Reçelimiz çok sıvı değil ise mikrodalga fırında bir süre bekleterek eritin.

      Çikolatayı benmari usulü hafifçe kaynayan su içinde bulunan tencerin üstüne koyacağınız bir kap içinde yavaş yavaş karıştırarak eritn.

      Çikolatanın içine tereyağı karıştırın, daha sonra krema ve reçelide ilave edin.Hepsi güzelce karışınca yağlı kağıt serili bir orta boy fırın tepsisine çikolatayı yayın.

      Oda sıcaklığında 2-4 saat serin bir yerde
      bekletin.Soğuduktan sonra, soyma bıçağı veya pizza silindiri, ile kare şeklinde çikolatayı kesin.Bu kareleri elinizde yuvarlayıp kakao veya pudra şekerine veya hindistan cevizine bulayın.Afiyet olsun.
      Eldivenli elleri ile (bu, ellerinizin sıcaklığı ile hemen eriyen çikolata yardımcı olur), topları içine çikolata her kare rulo
      Kakao tozu veya toz şeker ceket içine truffle topları tamamen bırakın. Serin bir yerde saklayın