Pratik portakallı irmik helvası (irmikli kek) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pratik portakallı irmik helvası (irmikli kek) tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram tereyağ veya margarin
    • 300 gram irmik
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi
    • Bir minik kase kuru üzüm
    • Bir minik kase ceviz
    • 400ml su
    • 200gram şeker
    • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Tereyağımızı tavaya koyup eritin ve irmikleri ekleyip sürekli karıştırın.Haifif kahverengi güzel bir renk alıncaya kadar irmiği karın.

      Ateşin altını kapatıp tarçın ,portakal kabuğu rendesi, ceviz ve sultan kuru üzüm, şekeri ekleyip güzelce harmanlayın.Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ateşin altını yakıp karıştıra karıştıra suyun çektirin.İrmik suyu çekip pişince ocağın altını kapatın.

      Çelik üyük bir kase içine irmik helvasını koyup şekil veridirin.15-20 dk. dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirin.Adeta kek görünümünü alan irmik helvamız hazır.Afiyet olsun.