Ispanaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • İç harcı için
    • 4 bağ ıspanak
    • 3 adet iri soğan
    • 3-4 diş sarımsak
    • Tuz ve karabiber
    • Sosu için
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağ
    • Yarım şişe maden suyu
    • 3 adet yufka
  • Yapılışı

    1. Soğan ve ve sarımsakları ince ince kesin veya doğrayıcıda mini minik doğratın.

      Ispanakları bolca suda kumu gidene kadar yıkayıp elinizle parçalar halinde kesin.

      Tavada biraz zeytinyağ ile sarımsak ve soğanları hafif öldürüp ıspanakları ekleyin.Karıştıra karıştıra söndürün.Hemen altını kapatın.Tuz ve karabiber ekleyin.Böylece iç harcımız hazır.

      Yufkaları ıslatmak için bir geniş kase içinde 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazını katın.Sarısını ayrı bir yere koyun.

      Yumurta ve bir yumurta beyazına 1 çay bardağına yakın zeytinyağ ve yarım şişe maden suyu ekleyip çırpın.

      Yufkamızın bir tanesini serip yarısına 3-4 kaşık sos ile ıslatalım.Sonra ikiye katlayıp 3 e böldüğümüz ıspanaklı harçtan uzun ince bir şekilde koyalım.Yufkamızı güzelce sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin en ortasına döndüre döndüre yerleştirelim.

      İkinci ve üçüncü yufkamızıda aynı şekilde hazırlayıp ilk yufkanın etrafına dolayalım.

      Kalan sosumuzu güzelce bütün dolama böreğimizin üzerine güzelce gezdirelim.Bir kaç dakika bekleyip biraz çekince en üstüne yumurta sarımızı sürüp 170-180 derecede turbo fırınımıza sürelim.Üzeri kızarıp kabarınca pişmesi tamamdır.Afiyet olsun.