Peynirli italyan makarnası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Peynirli italyan makarnası
-
Malzemeler
- 1 büyük domates
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- Tuz ve karabiber
- 600 gram küçük makarna (çorbalık makarna)
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 1 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 1/2-2 su bardağı rendelenmiş peynir
- 1 / 4 bardak kıyılmış fesleğen yaprağı,
- 1 çorba kaşığı tereyağı
-
Yapılışı
-
Domates, ince dilimler halinde kesip ve balsamik ilekarıştırın. Tuz ve biber ile 20 dakika boyunca bir fırında pişirip bir kenara alın.
Bu arada, bir tencerede yağı ve sarımsağı soteleyin.Unu ilave edip kokusu gidene kadar sotelemeye devam edin. Sık sık karıştırarak, tavuk suyunu ilave edin.Tuz ve biber ekleyin.
Makarnanızı ayrı bir yerde tarife göre pişirin.
Sarmısaklara peynir ve fesleğeni ekleyin. Kısık ateşte bir iki döndürüp kapatın.
Mkarnanız ile bütün sosları karıştırıp sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun.
-
Domates, ince dilimler halinde kesip ve balsamik ilekarıştırın. Tuz ve biber ile 20 dakika boyunca bir fırında pişirip bir kenara alın.