Patates Püresi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patates Püresi
-
Malzemeler
- 1 kilo beyaz patates
- 3 kaşık yağ
- 1 bardak kaynar süt veya bir bardak et suyu
- 1 küçük demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 3 tane ince doğranmış taze soğan
- Yeterince tuz
-
Yapılışı
-
Öncelikle patates püresi için kabukları soyulmuş patatesler dörde bölünür.Patates püresi için aldığınız patateslerin güzel bir sarı rengi olması daha lezzetli olacağının işaretidir.Beyaz renkli patatesler hem kızartma hem de patates püresi için iyi bir seçim olmayacaktır.Ardındanda patates püresi için gerekli su koyularak haşlama yapılır.Patatesler sudan alınır.
Haşlanmış patatesler püre makinesinden, yoksa süzgeçten geçirilir.Patates püresi için diğer bir alternatifde el blendırıdır.
Püre haline getirilen patatesler hafif ateşte, yağ ve tuz katarak beş on dakika karıştırmak suretiyle, yağ patatese iyice yedirilir.
Patates püresi üzerine diğer bir yerde kaynatılan bir bardak süt veya et suyu dökülüp ateşte tekrar karıştırılarak kaynatılır, ocaktan indirilir.
Patates püresi sanki bir krema gibi güzel bir hal alır.
Üzerine ince doğranmış taze soğan, yine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilir, karıştırılır.Dilerseniz patates püresi değişik alternatif baharatlar isteğe göre katılabilir.
Patates püresi et yemekleri tavuk yemekleri balık yemekleri yanında sunmaya çok elverişlidir.
Çoçuklarında çok sevdiği patates püresi içine yumurta ve peynir katılarakta daha besleyici hale getirilebilir.Patates püresi çanakları yapılıp içlerine kıymalı karışımlar ve soslar ile çeşitlendirilebilir.
Yaklaşık olarak patates püresi besin değeri 100 gr. pürede: Protein-2.48 gr., Yağ-3.84 gr., Karbonhidrat-14.98 gr. Kalori-105. dir.
Hem büyüklerin hem de küçüklerin sevdiği patates püresi ayrıca diyet için uygun ölçüde yağ ve süt ile besleyici bir diyet yemeği olabilir.
Araştırmalara göre patates püresi patates içindeki kalorinin yüksek sanılması bakımından tercih edilmemesi yanlıştır.
Patates püresi hazırlanışı basit olduğu gibi
B ve C vitaminleri ile protein, kalsiyum ve potasyum açısından zengin olan patates; sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizleyen patates; yorgunluğun giderilmesinde de önemli bir rol oynuyor.
Bu yüzden patates püresi mutlaka yemeklerde yenmelidir.Patates püresi çeşitli soğuk salatalarda kullanılabilir.Kat kat renkli pasta şekli oluşturulabilen patates püreleri görsel olarak ta muhteşemdir.
Diğer tariflerimiz olan kıymalı patates püresi sade patates püresi ne mutlaka göz atın.
-
Öncelikle patates püresi için kabukları soyulmuş patatesler dörde bölünür.Patates püresi için aldığınız patateslerin güzel bir sarı rengi olması daha lezzetli olacağının işaretidir.Beyaz renkli patatesler hem kızartma hem de patates püresi için iyi bir seçim olmayacaktır.Ardındanda patates püresi için gerekli su koyularak haşlama yapılır.Patatesler sudan alınır.