Gül sulu sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı basmati pirinci
    • 6 yemek kaşığı şeker
    • vanilya (isteğe bağlı)
    • 1 / 3 su bardağı kıyılmış fıstık (isteğe bağlı)
    • Ek Tatlandırıcılar için
    • Bir tutam safran ya da
    • 2 tatlı kaşığı gül suyu
    • 1 / 2 çay kaşığı tarçın
    • 1 / 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Pirinci ılık suda 30 dakika bekletin.

      Bir tencereye sütü dökün.Vanilya ekleyip sütü, kaynama noktasına getirin.

      Safran kullanıyorsanız, 1 çorba kaşığı ılık süt içinde çözdürün.Pirinçleri de ekleyip karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.

      en son şeker ekleyin ve iyice karıştırın.Servisten önce süsleyinçAfiyet olsun.