Elmalı pankekler tarifi
  • Malzemeler

    • Soyulmuş 2 elma, yuvarlak içi çıkarılmış
    • 2 yumurta
    • 3 / 4 su bardağı süt
    • 3 / 4 su bardağı un
    • 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 1 / 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 / 2 çay kaşığı tarçın
    • kızartma için tereyağı
  • Yapılışı

    1. Bir kase içinde yumurta ve sütü çırpın.Un, kabartma tozu, eritilmiş tereyağı, tuz ve tarçını ekleyin.Birlikte karıştırın.Birkaç dakika dinlenmek için bir kenara koyun.


      Bu arada elmalarınızın kabuklarını ve içini çıkarıp dilimleyin.Halkalar elde edeceksiniz.
      Bu halkaları yumurtalı karışıma iyice bulayın.

      Büyük bir tavada tereyağını eritip elma dilimlerini yerleştirip kızartın.Afiyet olsun.