Muzlu pudding tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet muz
    • 120 gram kuru üzüm
    • 60 gram margarin
    • 40 gram un
    • 50 gram pudraşekeri
    • 4 yumurta
    • 1 limon
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Orta boy boy pudding kabını yağlayıp unlayın.Üzümleri ılık suda 10 dakika bekletin.

      Muzları soyun.Tel süzgeçten geçirip püre yapın.Porselen bir kaseye koyun.Yağı küp küp kesin.Muzun içine katın.

      Çırparak elenmiş unu azar azar ekleyin.Unu karışıma yedirince karıştırmaya ara vermeden yumurtaların sarılarını teker teker katın.

      1 tanesini yedirmeden diğerini kırmayın.Üzümleri sudan çıkartıp kurutun.Rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın.
      Yumurta aklarını kar haline getirin.Önceden hazırladığınız karışımı dikkatklice katın.

      Bu hamuru yağlanıp unlanmış kaba boşaltın.Üzerine pudra şekeri ve tarçını serpin.175 dereceye ayarlanmış fırında katılaşana kadar pişirin.

      Puding pişince kalıptan çıkartıp ılımaya bırakın.Servis tabağına ters çevirip çıkartıp soğutun.Afiyet olsun.