Patatesli poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı margarin
    • 400 gram un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 4 adet patates
    • 150 gram beyaz peynir
    • Kırmızı biber
    • 1 adet yumurta
    • 1 miktar çörek otu
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına margarin sıvıyağ yoğurt tuzu koyup yoğurun.Hamuru büyük bir beze haline getirin.

      Yarım saat dinlendirin.Bu arada içini hazırlamak için patatesleri haşlayın.Kabuklarını soyup çatal yardımı ile iyice ezin.Peyniri elinizle ufalayın ve patates ilave edin.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin.

      Poğaçayı dilediğiniz şekilde kapatıp şekil verin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.Önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşinceye dek pişirin.