Yeşil mercimek yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo yeşil mercimek
    • 75 gram pirinç
    • 2 adet soğan
    • 1 çay bardağı zeytinyağ
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • Yeterince tuz
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Yapılışı

    1. Yeşil mercimekleri yıkayıp taşlarını ayıklayın.Akşamdan suya koyun.


      Ertesi gün haşlayın.Yarı yarıya haşlandığında pirinci ilave edin.

      Soğanı tereyağda zeytinyağ ile kavurun.İçine mercimekli pirincikimyon tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

      Kısık ateşte pişirip servis tabağına alın.

      Lübnan mutfağına aittir.