Ispanaklı tart tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1 ½ su bardağıun
    • 1 ½ su bardağı küpler halinde kesilmiş tereyağ
    • 2 yemek kaşığı su
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Dolgu için
    • 1 kilo ıspanak
    • 1 ½ su bardağı krema
    • ½ bardak süt
    • ½ bardak rendelenmiş peynir
    • 1 yemek kaşığı un
    • 3 yumurta
    • 1çay kaşığı Hindistan cevizi
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Bir kapta, un elenerek ortası açılır.Ortaya tereyağ ve tuz eklenip iyice yoğurulur.Un ile tereyağ iyice birbibirine yedirilir.

      2 yumurta sarısı ve su ilavesi ile yoğurma işlemine devam edilir.

      Daha sonra üzeri bir şeffaf poşet ile kapatılıp 30 saat buzdolabında bekletilir.

      Buzdolabından çıkarıldıktan sonra unlu bir yüzeyde tart kalıbınıza uyacak şekilde iki ayrı yuvarlak elde edilir.

      Ispanaklar yıkanıp kaynaya suda 1-2 dk. bekletilip çıkarılıp suyu süzülür.

      Blenderda süt, krema, yumurta, peynir, un, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi koyulup çırpılır.Ispanaklarda minik minik kesilerek eklenir.

      Hamur tart kalıbına yayılıp ıspankalı karışım dökülür.Sonra üzerine ikinci kat hamur döşenir.

      Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika 180° C de altın sarısı renk alana dek pişirilir.Soğuyunca kesilerek servis edilir.Afiyet olsun.