Turuncu portakallı tavuk yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Turuncu portakallı tavuk yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet bütün tavuk
    • 2 adet soğan doğranmış
    • 4 portakal
    • 1 ile 2 adet karanfil
    • 1 su bardağı margarin
    • Tuz - Karabiber
  • Yapılışı

    1. 2 adet portakalı temizleyin kabuuğunu soyup ve dilim şeklinde kesin.

      2 bardak su içinde portakal kabuğu dilimlerini ince şeritler halinde kesip kaynatıp suyunu çıkartın.

      Bir tencerede soğan ve yağı
      tavuk,tuz, karabiber , karanfil, portakal suyunu, kabuğu ve portakal dilimleri koyp 1 saat orta ateşte kaynamaya bırakın.

      Sıcak olarak servis yapın.