Turuncu portakallı tavuk yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Turuncu portakallı tavuk yemeği
-
Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet soğan doğranmış
- 4 portakal
- 1 ile 2 adet karanfil
- 1 su bardağı margarin
- Tuz - Karabiber
-
Yapılışı
-
2 adet portakalı temizleyin kabuuğunu soyup ve dilim şeklinde kesin.
2 bardak su içinde portakal kabuğu dilimlerini ince şeritler halinde kesip kaynatıp suyunu çıkartın.
Bir tencerede soğan ve yağı
tavuk,tuz, karabiber , karanfil, portakal suyunu, kabuğu ve portakal dilimleri koyp 1 saat orta ateşte kaynamaya bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.
-
2 adet portakalı temizleyin kabuuğunu soyup ve dilim şeklinde kesin.