Maydanozlu etli kuru fasülye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Maydanozlu etli kuru fasülye
-
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 200 gram kuşbaşı et
- 300 gram kuru fasülye
- 2 adet soğan, doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Kıyılmış maydanoz
-
Yapılışı
-
Bir gece önceden fasülyelerinizi suya koyun.
Ertesi gün bir tencerede yağla birlikte etleri mühürleyin.Suyun çektikten sonra soğanları ile de 3-4 dakika kavurun.Sonra domates ve biber salçalarınıda ekleyin.Dilerseniz salça yerine domates püreside ekleyebilirsiniz.
2-3 dk. salçaların kokusu çıkınca fasülyeleri de ekleyip tuz ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın.
Fasülyeler ve et iyice yumuşayınca yemeğinizi bir müddet dinlendirip kıyılmış maydanoz ile servis edin.Afiyet olsun.
-
Bir gece önceden fasülyelerinizi suya koyun.